About

 

Jag heter Ola Jönsson. Jag tycker mest om att fotografera människor , helst okända och gärna i situationer då de är koncentrerade på någonting. Det är också kul att ta ett foto just i den sekund som man får ögonkontakt med en person. De flesta människor är faktiskt positiva till att bli fotograferade men det gäller också att inse när man ska avstå.

Jag har varit intresserad av fotografering ända sedan första parisresan på 70-talet tillsammans med min storasysters Kodak instamatic44 fixfokus och en allvetande moster. På den tiden fick man förhoppningsvis, efter några veckor, bilden på en papperslapp.

Nuförtiden bor jag i Lund tillsammans med min familj. Eftersom min fru kommer från Jerez i södra Spanien så reser vi dit så ofta vi kan. Jag reser dessutom gärna runt ,mest i Europa, med fotointresserade kompisar när det är möjligt. Det är främst på dessa resor som jag håller i kameran.

I dag slipper man som tur är alla pappersbilder men istället blir datorn fylld av foton som sällan får chansen att se dagens ljus. I den här bloggen tänkte jag försöka visa upp några av dem. Det är inga resehistorier utan nästan bara bilder.

 

2 reaktioner på ”About

 1. Hej Ola!
  Fin sida du har med fina bilder!
  Jag håller på med en sida ”tiotusenbilder” och försöker få en bra struktur på den och tänkte höra vilke mall/layout du använder dig av? Bra med flödet på första sidan och rubrikerna. Är det en gratissida eller?
  Hälsningar Ann-Marie

  Gilla

  1. Kul att du gillar sidan!
   Jag använder tema cubic som är gratis och har inte ändrat något i standardlayouten . Jag tycker den är bra för att visa många bilder på förstasidan.
   Nackdelen är kanske att titelbilden måste funka med flera olika automatiska maskningar som man inte kan påverka. Det blir inte alltid så snyggt när WordPress gör om en liggande bild till kvadratisk eller stående.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s